...

Aleea Hobita, Nr 1 Sector 2, Bucuresti

Planificarea Nuntii Pas Cu Pas

Planificarea Nuntii Pas Cu Pas

Dacă ai luat decizia de a-ti organiza nunta pe cont propriu și te simți puțin copleșită pentru ca nu știi de unde sa incepi, te aflii în locul potrivit. Stiu, poate părea o misiune imposibilă dar te asigur ca nu trebuie sa fii un wedding planner cu experienta ca sa organizezi o nuntă ca la carte. Cu putina imaginatie, atenție, răbdare și dragoste, drumul către ziua perfectă se poate transforma într-o călătorie distractiva la finalul caruia vei avea satisfacția ca nunta a fost rodul muncii tale.

Din dorința de ati fi de ajutor iată ca am venit cu cativa pași care sperăm sa iti fie de ajutor și care te vor ghida într-un mod eficient în drumul tău către nunta visurilor tale.

1. Data nuntii

Este foarte important ca de la bun început sa ai o perioada, o luna din an stabilita pentru nunta ta. Pentru început nu este indicat sa ai o data exacta, fiind ca altfel poți schimba cu usurinta ziua nunții în cazul în care furnizorul preferat nu poate fi disponibil în data pe care ai fixat o inițial.

Un alt lucru pe care este important sa îl ai în vedere este sa consulti calendarul pentru a nu stabili nunata într-o zi de post sau alte zile în care nu se ceremonii religioase. În caz ca nu știi care sunt aceste perioade găsești aici (introduci link pt articolul un articol „Tu știi care sunt zilele în care nu se fac nunți în 2023 și 2024”) în care gasesti perioadele în care ceremoniile de căsătorie nu sunt permise în funcție de calendarul ortodox.

E foarte important sa stabilești data nunții astfel incat sa îți aloci timpul necesar pentru fiecare etapa astfel incat a nu ajungi în situația în care îți organizezi nunta pe fugă și riști sa uiti anumite lucruri importante.

2. Stabilirea bugetului

Un alt criteriu important de care trebuie sa tii cont si care poate influența alegerea datei nunții tale este bugetul de nunta. Nu poți sa iti faci planuri pentru nunta dacă nu știi mai intai ce iti permiti si ce nu. Dacă dispui de un buget limitat, poți lua în considerare organizarea nuntii in zilele de vineri sau duminica. De cele mai multe ori, furnizorii oferă serviciile lor la prețuri mai accesibile în aceste zile, comparativ cu restul săptămânii.

Indiferent de cât ai bugetul, va veni un moment în care compromisurile devin inevitabile. Fie că se referă la alegerea locației, a trupei care va anima petrecerea sau a meniurilor, există mereu un aspect pe care îl dorești mai mult decât pe altele și pentru care simți că merită să faci concesii. Pentru a evita să aloci resurse excesive lucrurilor care nu au o importanță majoră pentru tine și a te păzi de situația în care rămâi fără bani exact când este mai crucial, este prudent să definești de la început ce îți dorești cel mai mult.

Lista invitatilor

Este bine sa te apuci sa faci o lista estimativă a invitatilor înainte de a alege locația. Numărul oaspetilor pe care intentionezi sa ii ai poate influența alegerea locației cat și bugetul pe care urmează sa îl aloci evenimentului.

După ce ai un număr orientativ de invitați, este indicat sa scazi un procent de 10 -15% din acest număr pentru ca de cele mai multe ori o sa ai persoane care nu iti vor putea onora invitația din diverse motive.

Alegerea locatiei

Alegerea locației reprezintă următorul pas în planificarea nunții. Aminteste-ti localurilor care ti-au atras atenția sau care ti-au placut și începe să ceri oferte pentru data pe care ai fixat-o pentru nuntă, de aici începe “vânătoarea” de furnizori.

O recomandare utilă în alegerea locației este să optezi pentru un local situat relativ aproape de biserica unde se va oficia cununia religioasă, astfel încât să fie convenabil atât pentru voi, cât și pentru invitați.

Poți de asemenea să selecționezi localul având în vedere și numărul de oaspeți pe care intenționezi să îi ai. Există locații care pot fi închiriate doar dacă numărul de invitați este de minim 50, 80, 100, variind de la un local la altul astfel incat, în funcție de numărul pe care-l comunici managerilor de locații îți vor face oferta.

Muzica

Ești probabil deja conștient că muzica are un rol crucial în crearea atmosferei la o nuntă, muzica este sufletul petrecerii. Poate ai remarcat la alte nunți la care ai participat că atunci când melodiile au fost variate si pe gustul tuturor invitaților, distracția a fost garantată și nimeni nu a rămas pe scaun. Selecția muzicală necesită o atenție deosebită, deoarece gusturile variază semnificativ. Prin urmare, pentru a te asigura că vei avea parte de o sărbătoare memorabilă, optează pentru un DJ experimentat și/sau formații care să se alinieze preferințelor voastre muzicale.

Fotograf si videograf

Ajungem la o etapa foarte importanta, pentru ca în afara de petrecerea in sine trebuie sa ne gandim si la amintirile ce ne raman dupa nunta. Este esențial sa alegi cu grija fotograful pentru ca în funcție de calitatea serviciilor lui va depinde și calitatea amintirilor imortalizate la nunta. 

Este foarte important sa existe o comunicare buna între voi, fotograf si videograf, pentru ca sa te simți confortabil sa le comunici viziunea ta si ceea ce iti doresti. Însă dacă nu ai o viziune asupra abordării pe care ti-o dorești sau nu te pricepi trebuie sa ai îndeajuns de multă încredere sa te lași pe mâna lor.

Alegerea Decorul

La capitolul decor, putem sa enumeram elemente cum ar fi: florile, fructele, aranjamentele de pe masa, husele pentru scaune, fata de masa, servetelele, etc. Poate par multe și crezi ca o sa fie complicat sa faci totul sa fuzioneze, însă e mai simplu decât pare.

In functie de locatie, anotimp sau culorile voastre preferate puteti sa gasiti o paleta de culori care sa incante privirea. Puteți opta pentru culori pastel, sau sa folosit albul si singura pată de culoare să fie aranjamentele florale, exista multe variante. Bineinteles puteți sa intrați în galeriile foto ale fotografilor de nuntă și sa va inspirati de la nuntilor altor insuratei pe care  sa le adaptati gusturilor voastre. 

Invitatiile de nunta

Pentru această etapă, este esențial să-ți lași imaginația să zboare. Invitațiile de nuntă dețin un rol crucial, funcționând ca și cartea de vizită a evenimentului tău special. Designul acestora poate stimula interesul oaspeților și poate crește dorința lor de a participa la evenimentul tău. Prin “design”, înțelegem nu doar aspectul vizual, culorile și tipografia, ci și conținutul textului. Ai la dispoziție multiple opțiuni în crearea invitațiilor, important este ca designul final să fie estetic și textul clar și lizibil.

Dacă ai optat pentru o anumită temă la nuntă, poți personaliza invitațiile adăugând elemente specifice temei. Dacă nu ai o temă precisă, dar ai stabilit deja paleta de culori pentru decor, lasă-te inspirat de aceasta.

Atentie! Nu exagera cu elementele pe care vrei, uneori din dorința de a-i impresiona pe cei dragi, nu realizam ca ajungem sa complicam procesul de a realiza un lucru si ne facem viata mai grea.

Marturii / Divertisment 

Cel mai probabil ai participat deja la nunti în care mirii au ales sa să marcheze amintirea nunții lor prin tot felul de marturii creative, la o simpla căutare pe google o sa fii uimit de varietate de idei pe care poți sa o gasesti pentru a marca nunta voastra cu inca o amintire. Însă un serviciu popular în rândul alegerilor făcute de miri se numără cabina foto. Pe langa divertismentul asigurat invitaților care se vor poza în tot felul de ipostaze amuzante aceștia vor putea pleca cu un set mic de poze amuzante ca amintiri de la nunta voastra. 

În încheiere, organizarea unei nunți este un proces complex, ce presupune atenție la detalii, pasiune și dedicare. Fiecare dintre pași prezenți în acest articol joacă un rol esențial în crearea unui eveniment memorabil și fără griji. Amintiți-vă că scopul suprem este să celebrați iubirea și uniunea, înconjurat de familie și prieteni. Cu planificare atentă, visul nunții perfecte poate deveni cu ușurință o realitate. Fiecare efort depus în organizare va merită cu siguranță, iar zâmbetele și fericirea invitaților vă vor răsplăti pe deplin.

Contact

Hai Sa Vorbim

Programează o vizionare chiar ACUM, iar echipa noastră revine în câteva minute cu un apel și o OFERTĂ PERSONALIZATĂ pentru tine!

Adresa

Program

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.